Narodnozabavna skupina za poroke, abrahame, rojstne dneve, veselice in ostale zabave

JANEZ LUZNAR

(vokal, harmonika, klaviature, kitara)

Že od malih nog je rad žvižgal ob poslušanju radia in pravil, da ko bo velik bo igral harmoniko: »pa ne tisto na tipke, ampak tisto no knofe«. Želja se mu je uresničila pri sedmih letih, ko sta ga starša vpisala v glasbeno šolo Škofja Loka. Tako ga je v roke dobil učitelj diatonične harmonike Janez Fabijan. Ure harmonike je pridno obiskoval 6 let in tako dokončal nižjo glasbeno šolo.

V srednjo šolo je hodil na Tehnični šolski center Kranj, smer Tehnična gimnazija. Po uspešno končani maturi se je vpisal na Fakulteto za strojništvo v Ljubljani, kjer je pridobil naziv magister inženir strojništva. Strast do raziskovanja pa ni popustila, zato je nadaljeval še s študijem ob delu in tako postal doktor strojništva.

Vmes se je zopet vpisal v glasbeno šolo, le da tokrat na učenje solopetja. Prvi dve leti ga je učila petje prof. Vera Mlejnik, vseh šest letnikov pa je dokončal pri prof. Janezu Hostniku.

Janez je bil več let tudi član Folklorne skupine Škofja Loka, kjer je imel na izbiro, da lahko pleše ali pa igra. Kljub veselju do igranja, pa se je raje odločil za ples. :D

 

LENART RUPAR

(vokal, ritem kitara, solo kitara, tambura)

Lenart prihaja iz Reteč pri Škofji Loki in se je že v rani mladosti srečeval z glasbo. Leta 1994 se je pričel učiti kitaro v GŠ Škofja Loka pri prof. Denisu Kokalju, ki jo je po končani nižji glasbeni šoli nadaljeval na srednji glasbeni šoli v Ljubljani pod mentorstvom prof. Igorja Sajeta. Svoje kitarsko izobraževanje je zaključil kot študent Akademije za glasbo v Ljubljani, pod mentorstvom Katje Porovne Šilič.

Leta 2005 je pričel s solopetjem v glasbeni šoli Škofja Loka pri prof. Saški Kolarič, katerega je zaključil pod mentorstvom prof. Janeza Hostnika. Projektno je sodeloval z zborom Deprofundis in Aeternum in 6 let pel v komornem zboru Akademije za glasbo v Ljubljani. Sedaj pa svoje kitarsko znanje posreduje naprej učencem glasbene šole Škofja Loka na oddelkih v Gorenji vasi in Žireh.

 

JERNEJ STRAH BERGANT

(vokal, bas kitara, bariton)

Jerneja spremlja glasba že od otroških let, ko je začel obiskovati nižjo glasbeno šolo. Pri sedmih letih se je začel učiti igranja klavirja pri prof. Maji Klinar. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisal na orgelsko šolo v Ljubljano, katero je uspešno zaključil. Med srednješolskim izobraževanjem je pel pri mladinskem pevskem zboru Veter, s katerim so poželi vrsto odličij v Sloveniji in v tujini. Pevksemu zboru Veter sta sledila še APZ Tone Tomšič in komorni zbor Ave pod vodstvom Andraža Hauptmana.

S solopetjem se je začel ukvarjati leta 1999. V začetku ga je poučeval prof. Marcos Bajuk na nižji in srednji glasbeni šoli, nato pa je eno leto sodeloval s prof. Matjažem Robavsom. Leta 2004 je uspešno opravil preizkus nadarjenosti na Akademiniji za glasbo, kjer se je izobraževal kot solopevec pri prof. Evi Noušak-Houška. Julija 2008 je z diplomskim koncertom izobraževanje tudi uspešno zaključil.

Ker je njegova želja po petju tako močna, se udeležuje različnih seminarjev, koncertov in tekmovanj. Leta 2004 je na solopevskem tekmovanju mladih glasbenikov RS v kategoriji 3a dosegel srebrno plaketo.

V februarju 2009 se mu je rodila hčerka Žana, konec avgusta 2011 pa še dvojčka Anej in Mark.

Skupina Hozentregarji - zasedba

 
v
m